A 2022-es, XXIII. Field Trial Magyar Vizsla Európa Kupa az idei évben a Magyar Vizsla Klub Egyesület szervezésében valósult meg Bugyi községben a közelben lévő Nemzeti Park mezőin és taván. Köszönjük a szervezést!

Az MDMTE a tavalyi sikerek után ismét jó futamokban reménykedik. A verseny egyre népszerűbb, de a nevezések száma erősen korlátozva van sajnos.

A 2022-es XXIII. Magyar Vizsla Európa Kupa MDMTE csapat tagjai:

Dolgos Nimród Császár
Pilla Du Domaine Saint Hubert
Zöldmáli Karma
Zöldmáli Kincsem
Zöldmáli Lecsó

Derby csapat:

Robin du Domain Saint Hubert
Zöldmáli Aqua

Vezetők: Miczek Zsófia, Nagy Roland, Pap László

A verseny előtt Nagy Rolandot kérdeztük:

„Nagyon örülünk, hogy Császárral kipróbálhatjuk magunkat a Field Trial Európa-kupán. Eddig eredményesen szerepeltünk több vízi-mezei és mindenes versenyen, így leginkább arra koncentráltunk. Megtiszteltetés a magyar csapat tagjaként részt venni a rendezvényen, igyekszünk a maximumot nyújtani. A tréningek alapján úgy gondolom, hogy sikerült ebben az évben is egy ígéretes csapatot indítani.”

11 nemzet 14 csapata, közel 80 vizslával vett részt a három napos versenyen. A pénteken megnyitó után a mezőn négy csoportba beosztva mutatták meg magukat vizslák és vezetőik.
Szombaton mélyvízi elhozás és küllemi bírálatok következtek. Itt nagy sikernek örvendhetett az MDMTE csapata:

Legszebb Drótszőrű Magyar Vizsla Szuka: Zöldmáli Karma
Legszebb Drótszőrű Magyar Vizsla Kan: Dolgos Nimród Császár

Vasárnap ismét mezei munkák következtek, aminek végén ismét magyar páros végzett az egyéni első helyen!

MICZEK ZSÓFIA Pilla du Domaine Saint Hubert nevű kutyájával egyéni EC győztes!

Az összesített csapatversenyben az MDMTE csapata ismét dobogón állhatott, 3. heelyen végzett Miczek Zsófia, Nagy Roland, Pap László

Nagy Roland – Pap László – Miczek Zsófia

Ezúton köszönjük a rengeteg munkát a felkészülés során, újra gratulálunk Miczek Zsófiának az egyéni Európa Kupa győzelemhez és a CSAPATNAK a broznéremhez!