Ügyintézési tudnivalók

Tagbelépés

Az egyesületi tagdíjat az egyesületünk címére, bankszámlaszámára kell átutalni egyesületi tagjainknak minden év január 31. napjáig,
új tagoknak a felvételt követő 15 napon belül.

Számlavezető bank: Raiffeisen Bank
Bankszámla: 12010879-01337729-00100001
IBAN szám: HU69-1201-0879-0133-7729-0010-0001
Swift kód:UBRT HUHB

Tagsági díj: 12.000 HUF, mely tartalmazza a MEOESZ szövetségi kártyát és 2024. januártól a tradicionális „a kutya” című újságot nyomtatott formában, 12 hónapon keresztül, havi rendszerességgel DÍJMENTESEN kézbesítve a kártyatulajdonos postaládájába.

Belépési szándékot az alábbi űrlapon kell kérni:
Tagfelvételi nyilatkozat

Fedeztetési bejelentő

2020. évi 1/2020 határozat alapján

A Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Tenyésztési Tanácsa kéri a Tenyésztőket, Tulajdonosokat, hogy a jövőben a kennelükben / tenyészetükben tervezett almokról írásban (űrlap) tájékoztassák a Tenyésztési Tanácsot a fedeztetés megtörténtét követően.

Fedeztetési bejelentő

Alombejelentés

Tájékoztatás a DNS alapú származásellenőrzéssel kapcsolatban!

DNS vizsgálatkérő lap

Alombejelentő, fedeztetési jegy, transzponder beültetési jegyzőkönyv a MEOESZ honlapjáról tölthető le díjmentesen. Minden esetben ezeket a dokumentumokat csatolni kell a szülők származási lapjának másolataihoz, valamint az eredmények igazolásához.
A dokumentumokat az egyesületünk címére:
2615 Csővár, Mikszáth utca 1. kell küldeni.

A származási lapok kiváltásának díja: 7.000 HUF/kölyök,
melyet az egyesületünk bankszámlaszámára kell átutalni:

Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Raiffeisen Bank 12010879-01337729-00100001.

A származásellenőrzés a kutya apjának (kan), anyjának (szuka) és az utód DNS profiljának összehasonlítását jelenti.

Az egyed DNS profilja az élete során nem változik, így a tenyészállatok esetében egy vizsgálat szükséges, ez az eredmény a később vizsgálandó utódokhoz is megfelelő.

A DNS vizsgálat elvégzéséhez a laboratórium alvadásában gátolt vért (EDTA, Heparin), vagy kölyökkutya esetén vérrel átitatott tampont kér.
Szájnyálkahártya kaparék beküldése esetén a laboratórium az ismételt vizsgálat költségét nem vállalja, azt a tenyésztőnek kell kifizetnie!
Szőrhagymából, spermából a DNS vizsgálatot csak különleges indokkal végezzük el.
A mintavétel során feltétlenül szükséges a mintavételi csövek megjelölése a későbbi azonosíthatóság érdekében.

A mintavételt a kutya chipszámának ellenőrzésével végezheti állatorvos, illetve a tenyésztőszervezet által kijelölt személy, aki aláírásával és pecséttel hitelesíti a mintavételt.

• Tenyészállatok mintavétele:
A vérvételhez 2-5 ml alvadásban gátolt (EDTA, Heparin) vérminta szükséges. A mintavétel után szükséges a cső átforgatása!
• Kölyköktől a mintavétel: Amennyiben megoldható, a tenyészállatokkal megegyező módon alvadásban gátolt (EDTA, Heparin) vérminta levétele a vizsgálat szempontjából a legmegfelelőbb. Ha ezt nem lehetséges megoldani, akkora mintavétel valamely vérbő terület megszúrásával (fül, szájnyálkahártya, véna, stb.) a vizsgálati tampont teljesen átitatva történjen.

A vizsgálat díja 10.000Ft+ÁFA
Fenti összeget a Magyar ebfajták esetében a NÉBIH állami költségvetési támogatásból finanszírozza, így az első vizsgálat a tenyésztő számára ingyenes!

A mintákat az alábbi kísérőirattal kell beküldeni:
A mintavétel előtt le kell tölteni a számítógépre, számítógépen kitölteni és kinyomtatni a következő linken elérhető nyomtatványt:

DNS vizsgálatkérő lap

A kitöltés és elektronikus elküldés után kérjük a kitöltött PDF dokumentumot nyomtassa ki, a megrendelő/kötelezettségvállaló írja alá és csatolja a mintákhoz!

A mintákat a kísérő nyomtatvánnyal együtt juttassa el az alábbi címre:
NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság, Genetikai Laboratórium
1143 Budapest, Tábornok u.2.

Tulajdonjog átírás, honosítás

Az egyesületünk végzi, díja a mindenkori MEOESZ árszabás szerint alakul.
Fenti szolgáltatásokat a MEOESZ-szel kötött megállapodás értelmében nem csak egyesületünk végzi, hanem a MEOESZ is, de a hatékonyabb, gyorsabb ügyintézés érdekében célszerűbb a fentiek szerint eljárni.