MDMTE határozatok

2020. évi határozatok

1/2020

Felhívás

A Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Tenyésztési Tanácsa kéri a Tenyésztőket, Tulajdonosokat, hogy a jövőben a kennelükben / tenyészetükben tervezett almokról írásban (e-mail) tájékoztassák a Tenyésztési Tanácsot a fedeztetés megtörténtét követően.

Kérjük, hogy írják meg a fedeztetés dátumát, a szuka kutya és a kan kutya nevét.

Kunhegyes, 2020. március 18.

Fehér Krisztina

MDMTE Tenyésztésvezető

2/2020.

Felhívás

Tisztelt Tenyésztők, Tulajdonosok!

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt az elmúlt néhány hétben és a következő hetekben / hónapokban a tenyészszemlék és a tenyészvizsgák megtartására bizonytalan ideig nincs lehetőség.

Az átmeneti helyzetre való tekintettel azoknál a kutyáknál, akiket a veszélyhelyzet miatt nem tudtak minősíttetni a tenyésztők, de most kívánnak velük almot létrehozni, van lehetőség részükre egyedi engedély kiadására a párosításhoz.

Az egyedi engedélyek kiadásához a tenyésztőknek írásban kell kérnie a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Tenyésztési Tanácsának hozzájárulását. A Tenyésztési Tanács a beérkezett kérelmeket elbírálja és az eredményről a tenyésztőt írásban értesti.

Az engedélyt abban az esetben kaphatja meg a tenyésztő, ha vállalja, hogy a veszélyhelyzet megszűnése utáni első (lakhelyéhez legközelebb megrendezésre kerülő) tenyészszemlén / alapvizsgán a szóban forgó kutyát kötelezően bemutatja és a minősítéseket pótlólag megszerzi, illetve a bírálati lapokat haladéktalanul megküldi az Egyesületnek.

A tenyésztő az alom törzskönyvezési dokumentumai közé csatolja az engedélyt, így a törzskönyvezés nem szenved késedelmet.

Az elmaradt rendezvényeket Egyesületünk a járványügyi helyzet enyhülése után pótolja, az új időpontokat a honlapon és a facebook felületen tesszük közzé.

Megértéseteket, türelmeteket köszönjük!

Csővár, 2020. április 20.

Noveczki Katalin

MDMTE Elnök