Aktuális

 

 


2017.12.15. Közgyűlés

Tisztelt Sporttárs/Nő!
Értesítem, hogy a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Közgyűlést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Helye és időpontja:
1134 Budapest, Huba utca 6.
2017. december 15. 17 óra

Napirendi pontok:
1. A jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása
2. Határozatképesség megállapítása
3. Napirendi pontok jóváhagyása
4. Elnöki beszámoló
5. A Tenyésztési Bizottság 2017. évi beszámolója és szavazás annak elfogadásáról
6. A Felügyelő Bizottság 2017. évi beszámolója és szavazás annak elfogadásáról
7. Egyebek
A Közgyűlésen csak a 2017. évi érvényes tagsági igazolvány felmutatásával lehet részt venni. Kérem, ezt hozza magával!
Amennyiben a Közgyűlés a megjelentek száma miatt, a fenti időpontban határozatképtelen lenne, úgy ugyanezen a napra, 17.30 órára (30 perccel később) a Közgyűlést ismételten összehívom. Ebben az esetben az ismételten összehívott Közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes, de csak az eredetileg meghirdetett napirendi pontok tárgyalhatók a Közgyűlés keretében.
Tekintettel a napirendi pontok és a határozatképesség fontosságára, megjelenésére és aktív részvételére feltétlenül számítok.

Sporttársi üdvözlettel:

Noveczki Katalin
elnök
Csővár, 2017. november 15.

*******

2017.11.16. Tájékoztatás
A következő információkat kaptuk a mai nap folyamán, melyet szeretnénk megosztani a Tagsággal:

- 2017. október 30-án Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid miniszteri biztos úr mandátuma lejárt. A miniszteri biztosi pozíció ezzel megszűnt. Feladatait a minisztériumi főosztályok vették át.
A 14-én az FM Munkacsoporti ülésen az alábbiak történtek illetve kerültek megállapításra
- A továbbiakban a munkabizottság nem működik, szükség esetén egy kutyás munkacsoportot összehívnak, amennyiben ez indokolt.
- A NÉBIH az októberre ígért, származás ellenőrzéssel kapcsolatos technikai útmutatót még nem jelentette meg az anyagi források bizonytalanságára hivatkozva.
- A MEOESZ a novemberre tervezett kutyás szervezeti tájékoztatót elhalasztja, mert nincs előrevivő új információ.
- A nagy genetikai stratégiai program vélhetően ez évben már nem kerül benyújtásra, pedig ez biztosította volna a kutyás költségek forrását is.
- Jelenleg van próbálkozás új forrás felderítésére, de semmi biztos megoldás nem prognosztizálható. A NÉBIH és a MEOESZ álláspontja szerint azonnal indítható a származás ellenőrzés céljából a DNS vizsgálat, amennyiben a forrás rendelkezésre áll.
- Nincs jogszabály változtatási szándék, de vélhetően ismételten időpont (2018. január 1. helyett későbbi) módosításra kerül sor, ha forrás nem adódik.
- 2016. december 31-ig beadott, illetve időközben kiegészített tenyésztési programokról ez év december 31-ig döntenie KELL a tenyésztési hatóságnak.
- A DNS vizsgálatok rendje és szabályozása a nyitott kérdés, erre azonban jelenleg nincs megnyugtató megoldás.
- A HáGK pásztorkutyás és vadászkutyás munkabizottságai természetesen tovább élnek, de csak szükség szerint lesznek összehívva.
- Amennyiben természetesen a génmegőrző stratégia, mint kiemelt program zöld utat kapna, úgy az események kutyás területen is felgyorsulhatnak. Ez politikai szándékot és döntést igényel.

*******

2016.07.01. Tájékoztatás

Tisztelt Sporttársak!

Az alábbi levelet kaptuk a Földművelésügyi Minisztériumtól, amelyet változtatás nélkül közlünk:


"Tisztelt Elnök Asszony/Elnök Úr!

A magyar ebfajták körének megállapításáról és genetikai fenntartásuk rendjéről szóló 62/2016. (IX. 16.) FM rendelet  (továbbiakban: Rendelet) 6. § (2) bekezdés szerint a magyar ebfajták törzskönyvezendő egyedeinek származását DNS alapú származásellenőrzéssel kell igazolni, amelynek elvégzését a fajta fenntartásáért felelős tenyésztő szervezet tenyésztési programjával összhangban koordinálja.

A Rendelet 7. § (2) bekezdés szerint a 6. § (2) bekezdése 2017. július 1-jén lép hatályba.

A fenti szabályozással kapcsolatban tájékozatom, hogy tervezzük a vizsgálati kötelezettség 2018. január 1-re történő kitolását és megtesszük a szükséges lépéseket a Rendelet módosításának érdekében.

Üdvözlettel:

Szépe Ferenc főosztályvezető
nevében és megbízásából

Módli Béla
állattenyésztési referens"


*******


2016. 12. 16. Tisztújító Közgyűlés - Budapest

2016. december 16-án megtartottuk a Tisztújító Közgyűlésünket, melyen az alábbi tisztségviselők kerültek megválasztásra:

Fegyelmi Bizottság:

Szabó Sándor elnök
Debreczeni Zsolt tag
Pap László tag

Tenyésztési Tanács:

Fehér Krisztina
Pomázi Ágoston
Noveczki Katalin

Vezetőség:

Noveczki Katalin elnök
Pomázi Ágoston elnök-helyettes
Puskás Borbála titkár
Soóky-Takács Eszter gazdasági vezető
Fehér Krisztina tenyésztési vezető


*******


2016.09.29-10.02. Jubileumi rendezvények

EREDMÉNYEK

*******2016.04.22. MDMTE mint ETSZ

Kedves Sporttárs/Nő!

Egyesületünk 2016. február 18-ai dátummal megkapta az Elismert Tenyésztői Szervezet címet. Ez egy hosszadalmas, több, mint két éves munkának az eredménye, mely sikerhez a Tisztelt Tagság segítsége nélkül nem tudtunk volna hozzájutni.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették, illetve a továbbiakban is segíteni fogják a munkánkat!

Az ügyintézés az alábbiak szerint módosul:

Alombejelentés

Alombejelentő, fedeztetési jegy, transzponder beültetési jegyzőkönyv a MEOESZ honlapjáról tölthető le díjmentesen. Minden esetben ezeket a dokumentumokat csatolni kell a szülők származási lapjának másolataihoz, valamint az eredmények igazolásához. A dokumentumokat az egyesületünk címére: 2615 Csővár, Mikszáth utca 1. kell küldeni. A származási lapok kiváltásának díja: 5.500 HUF/kölyök, melyet az egyesületünk bankszámlaszámára kell átutalni: Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete Raiffeisen Bank 12010879-01337729-00100001.

Tulajdonjog átírás, honosítás

Szintén az egyesületünk végzi, díja a mindenkori MEOESZ árszabás szerint alakul. Fenti szolgáltatásokat a MEOESZ-szel kötött megállapodás értelmében nem csak egyesületünk végzi, hanem a MEOESZ is, de a hatékonyabb, gyorsabb ügyintézés érdekében célszerűbb a fentiek szerint eljárni.

Tagbelépés

Változatlanul, az egyesületünk címére, bankszámlaszámára kell küldeni a belépési díjat, mely 9.000 HUF. Ez a díj tartalmazza a szövetségi kártyát.
Az FCI 1966-ban fogadta el önálló fajtaként a drótszőrű magyar vizslát. Ez alkalomból jubileumi rendezvénysorozatot tervezünk 2016. szeptember 29-2016. október 2. között Apajpusztán. Folyamatos információk a www. drotszorumagyarvizsla.hu oldalon találhatók.

Kérjük, hogy kísérjétek figyelemmel és remélem, hogy minél többen el tudtok jönni a rendezvényre!

Várunk sok szeretettel mindenkit!

Csővár, 2016. április 21.

Noveczki Katalin

*******

KIADVÁNY!

Megjelent a Drótszőrű Magyar Vizsla fajtatörténetével, jelenlegi helyzetével, küllemével, munkájával, használhatóságával, tenyésztésével foglalkozó kiadvány. Megrendelhető az info@drotszorumagyarvizsla.hu e-mail címen (1.500 HUF / db)!
 
    vissza